Възстановяване след инсулт

Рехабилитацията  и възстановяването след инсулт е надпревара с времето. Изборът на правилното място и терапия са ключови и колкото по-бързо започне лечението, толкова по-голям е шансът за успешно оздравяване на мозъка и тялото. Независимо от степента и вида на прекарания инсулт (исхемичен, хеморагичен), усилията ни са насочени към пълното възстановяване на двигателната и функционална независимост.

Защо е важно да се обърнем към специалисти?

Употребата на специализирани средства за физио- и механотерапия осигурява надеждно възстановяване на проблемните зони, независимо от основната причина за настъпилата периферна увреда. В съчетание с правилно подбрана лечебна физкултура се цели засилване на слабите мускули и релаксация на по-силните за постигане на мускулен баланс. Дори пациенти с диабетна полиневропатия могат да се възползват от предимствата, които предлага добрата рехабилитационна програма

Потребностите на хората претърпeли инсулт са специфични и в повечето случаи е изключително трудно да бъдат обслужвани в домашни условия.

В специализирана болница за рехабилитация “Сердика” можете да разчитате на постоянно наблюдение и съдействие за основни физиологични нужди като хранене, преобличане, тоалет и т.н. Залежаването и недостатъчните грижи много бързо намаляват шансовете за независим живот.

Световна практика е рехабилитационният процес след получен мозъчен инфаркт (мозъчен инсулт) да започне непосредствено след изписването от първоначалното лечебно заведение, тъй като това е единствения начин да се гарантира качествено приемственост на терапията. Същевременно наличието на денонощен лекарски екип и непрекъснатото проследяване на ключови показатели намаляват многократно риска при евентуален повторен инцидент.

Как лекуваме?

Дългогодишният опит и иновативните технологии са ключови при рехабилитацията и възстановяването след инсулт. Единствено в “Сердика” разполагаме с последно поколение Локомат, който преобучава мозъка за правилния модел на ходене. По този начин волята и желанието се подсилват от технологията, когато физическите увреждания ограничават тялото.

Специално за пациентите ни разработихме устройство със сензорен екран за когнитивна терапия. Технологията е базирана на немски софтуер и цели стимулирането на мозъчната дейност при инсулти, което води до значителни резултати и проследимост на възстановяването.

Съчетавайки технологиите с изключителния екип от специалисти можем значително да увеличим шансовете за позитивен резултат от лечението.

Ключов момент тук е постоянството и търпението, затова имаме готовност да осигурим лечение с продължителност според индивидуалните нужди.

рехабилитирани пациенти
През 2022 - над 0
рехабилитационни процедури
0 +
сестрински и болногледачески процедури
0 +
възстановяване на функциите
0 %
дни среден престой
0