Рехабилитация при Болест на Паркинсон

Рехабилитацията при хора с болестта на Паркинсон е важна стъпка по пътя на успешната терапия. Непрекъснатата физическа активност е ключът към контрола на това състояние. Работим в насока облекчаване на неприятните симптоми и осигуряване на комфортна среда по време на лечебния процес.

Кое е важно?

Всеки човек с болест на Паркинсон, има уникални терапевтични нужди. Системното провеждане на различни видове специфични упражнения оказва невропротективен ефект, но освен това подобрява съдовата функция и намалява риска от инциденти. Този тип възстановителни терапии имат за цел удължаване на периода на независимост и подобряване на качеството на живот.

Какво предлагаме?

В „Сердика“ разполагаме с екип от професионалисти, фокусирани върху изграждането на индивидуални рехабилитационни програми спрямо възможностите на всеки човек.

Винаги стартираме и приключваме програмите с провеждане на тестове за оценка на функционалното състояние. Използваме международна скала (на Бартел), която ни дава информация за степента на самостоятелност на пациента. Това ни позволява обективен контрол на напредъка при всеки по отделно.

Предлагаме непрекъснати рехабилитационни и лекарски грижи, комбинирани упражнения за равновесие и баланс, когнитивна терапия с различни нива на трудност. Изготвените от нас програми винаги могат да се коригират в хода на лечебния процес.

Хората, които постъпват при нас, непрекъснато ни вдъхновяват със силата и упоритостта, с които постигат своите резултати. Можем да помогнем на всеки да вземе обратно контрол над живота си, независимо от това в коя фаза на болестта на Паркинсон се намира.

рехабилитирани пациенти
През 2022 - над 0
рехабилитационни процедури
0 +
сестрински и болногледачески процедури
0 +
манипулация средно дневно
0
дни среден престой
0