СВРЪХ-МАШИНА ОТ ЯПОНИЯ ПОМАГА НА ОБЕЗДВИЖЕНИ ХОРА ДА ХОДЯТ ОТНОВО. ВЕЧЕ И В БЪЛГАРИЯ!

Българска болница с революционен метод за възстановяване след инсулт, обездвижване в следствие на катастрофа и други тежки състояния

Болница за Рехабилитация “Сердика” предлагат революционен метод за лечение и възстановяване на пациенти след инсулт, гръбначни травми и други тежки състояния. Последно поколение екзоскелет HAL CYBERDYNE (Хал Сайбърдайн) бе внесено в България ексклузивно от болницата и ще подобри двигателните умения на хиляди пациенти спомагайки за регенерирането на невроните и подобряване на връзките между мозъка и мускулите.

Свръх-машината от Япония, която пациентите обличат като втора кожа се задвижва НЕ с дистанционно (както всички екзоскелети създавани до сега), а от самия пациент като разпознава импулсите подадени от мозъка и ги превръща в движение. Така хора, които са били обездвижени вследствие на катастрофа или инсулт например имат възможност да ходят отново. Лично г-н Мотоаки Комиа , представител на фирмата производител на Хал, беше в България за първата демонстрация с робота, а някои медицински лица от “Сердика” бяха изпратени на обучение в страната на изгряващото слънце за да е сигурно, че услугата се предоставя на най-високо ниво.

Революционната технология помага на пациентите да работят над двигателната култура на тялото си, както и над целта на МБПЛР “Сердика” за независим живот на всеки претърпял травма. (Повече за състоянията можете да научите на сайта на болницата)

За екзоскелетите се знае малко в България, тъй като техниката е скъпа и се изисква специално обучение на лекарите и рехабилитаторите, които работят с нея. “В СЕРДИКА вярваме, че всеки има право на независим живот и работим в тази насока от години като предоставяме услуги с високо качество на достъпни цени. Достъпната цена е приоритет за нас, а здравето на пациентите ни - цел номер едно” казва управителят на болницата г-н Емил Янков.

В Германия за една процедура със същия робот пациент плаща около десет пъти повече отколкото би платил в България. “За щастие в СЕРДИКА цените са по джоба на всеки средностатистически българин” коментират пациенти.

Освен технологичното чудо екзоскелет от СЕРДИКА създадоха устройство за когнитивна терапия в помощ на хора с всякакви травми, което въздейства на мозъка и възстановява фината моторика, подобрява краткосрочната и дългосрочната памет, както и бързината на реакцията у човека.

От СЕРДИКА предлагат на всеки, който се интересува, да разгледа базата на болницата (стаи, помещения за терапия и тн), а също и отговарят компетентно на всички въпроси на 0890 111 112.