💬📌ТЕМА НА СЕДМИЦАТА: ЛЕСНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА РАВНОВЕСИЕ

В продължение на темата от миналата седмица за РАВНОВЕСИЕТО Ви представяме някои лесни упражнения, които могат да бъдат практикувани в присъствието на професионалист или в домашни условия, по съвет от специалист.

⚠️Когато се подготвяте да правите упражнения за равновесие, облечете удобни, широки дрехи и обувки, които са стабилни. Убедете се, че правите упражненията на стабилни, твърди повърхности, като например дървен под.
Ето някои основни упражнения за равновесие, които могат да се правят от повечето хора:
🔅Застанете в правилна стойка – можете да практикувате това навсякъде, по всяко време.
🔅Ходете. Това е добра форма за физическа активност и ви помага да поддържате равновесието си.
🔅Застанете в рамката на отворена врата или близо до стабилна маса или стол (за да можете лесно да се опрете във всеки момент). Опитайте да стоите на един крак за 30 секунди. Можете да усложните това упражнение, като:
🤾🏽‍♂️стоите със сгънат в тазобедрената (прав ъгъл) и колянната става (прав ъгъл) крак
🤸🏽‍♀️стоите със сгънат в коляното крак назад така, че петата да достига седалището ви
⛹🏽‍♂️стоите, като единият крак е напред, изправен в коляното и сгънат в глезена (в готовност да „ритнете” нещо).
🏌🏽‍♀️стоите, като единият крак е отведен настрани, изправен в коряното и сгънат в глезена.
🕺🏽стоите, като поставите едното стъпало непосредствено пред другото, като допирате с едната пета пръстите на другия крак.
🚶🏽‍♂️Тренирайте ходене настрани с прибиране на стъпалата едно до друго или с прекръстосване на единия крак пред другия покрай кухненския плот. Започнете, като се държите за плота и постепенно се пускайте за малко, за да подобрите равновесието си.

👩🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️Ние в “Сердика” сме готови по всяко време да изготвим индивидуална възстановителна програма за пациенти в различни медицински състояния, включително и проблеми с равновесието.
———————————
🌐www.serdika.com
☎️0700 70 112