БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ “СЕРДИКА” СЪБРА АКАДЕМИЦИ, ПРОФЕСОРИ И МНОГОУВАЖАВАНИ ЛЕКАРИ - ОСТАНАХА ВЪЗХИТЕНИ ОТ ЯПОНСКИ СВРЪХ РОБОТ, ПОМАГАЩ НА ОБЕЗДВИЖЕНИ ХОРА ДА ХОДЯТ ОТНОВО

В края на месеца академик Трайков - един от най-търсените невролози в България, Андрей Марков (съосновател и управител на Аджъбадем Сити Клиник) както и доцент д-р Спас Спасков - бивш директор на “Пирогов” се събраха със свои ВИП колеги по покана на най-голямата болница за рехабилитация в България - “СЕРДИКА”, а причината е представянето на революционния робот HAL CYBERDYNE, внесен ексклузивно от “Сердика”.

Светилата в българската медицина не само останаха впечатлени от възможностите, които предоставя робота HAL за възстановяване на пациенти с травми, а пожелаха и да бъдат информирани постоянно за състоянието на лекуващи се вече пациенти.

Демонстрацията протече динамично със съдействието на двама пациенти от болницата, лекуващи се с HAL - Цветомир и Любо - с направени до момента вече съответно шест и 20 процедури.

Интересът към свръх-машината стана още по-голям след като някои от гостите зададоха въпроси към пациентите как се чувстват след процедура с HAL и получиха повече от положителен отговор.

За да предостави възможно най-високо качество на медицинската услуга с робота HAL “СЕРДИКА” изпрати свой екип на обучение в Япония, където прекараха достатъчно много време за да усвоят тънкостите на фината техника. Директорът на “рехабилитация и физиотерапия” в “СЕРДИКА” г-н Димитър Петров разказа накратко за ключовите моменти при прилагането на HAL в лечение на травми на пациенти и демонстрира как HAL разпознава импулсите на мозъка, превръщайки ги в движение.
Достъп до революционния метод за рехабилитация би имал всеки, който се допита до екипа на болницата.

Оказва се, че след Швейцария, Германия и Италия, България е четвъртата държава в Европа, която разполага с революционния екзоскелет.

Достъпността е приоритет за “Сердика” и медицинската услуга с екзоскелета е на приемлива цена. Освен това болницата работи с НЗОК по всички клинични пътеки за продължително лечение и рехабилитация и приема пациенти с всякакви травми.
Събитието приключи с множество благодарности за екипа на “СЕРДИКА”.


HAL (Hybrid Assistive Limb) е най-съвременната технология в света за възстановяване на двигателните функции при травми и заболявания на нервната система и опорно-двигателния апарат. Екзоскелетът HAL води до сливане на човек, машина и информация чрез прецизно улавяне на нервни импулси. Японският робот, произведен от световния лидер в създаване на подобни изобретения, помага на хора с физически увреждания да се движат и им дава възможност да упражняват по-голяма мускулна сила от обикновено. Уникалният механизъм на технологията ускорява регенерацията на невроните и “учи” мозъка отново да движи крайниците.

Повече можете да научите на

www.serdika.com

Или на телефон 0700 70 112

BTV NOVINITE: Болница за рехабилитация “Сердика” представи японски свръх-робот, помагащ на обездвижени хора да ходят отново /ВИДЕО/

FRAMAR.BG: Болница за рехабилитация “Сердика” представи пред български лекари - специалисти японския HAL CYBERDYNE, който помага на обездвижени хора да ходят отново /ВИДЕО/