ЗАЩИТЕНА ЗОНА ОТ КОРОНАВИРУС

„СЕРДИКА“ – ЗАЩИТЕНА ЗОНА ОТ КОРОНАВИРУС

Хигиена

Болница за рехабилитация „Сердика“ продължава да поддържа най-високите нива на хигиена в сградата, тъй като тя е в основата на безопасния престой на пациентите, посетителите и служителите.
Хигиенизирането и дезинфекцията на помещенията, включително на дръжки на врати, кранчета на смесителни батерии и прочие се извършва на всеки час. За целта се използва хирургически дезинфектант. Линейките на „Сердика“ също се дезинфекцират.
Специалистите, които работят в „Сердика“, са снабдени със специална екипировка, като допълнение към тяхната медицинска униформа, например специални маски за многократна употреба със сменяем филтър, престилки за допълнителна защита върху униформата, ръкавици и други.
Преди настаняване на нови пациенти в стая се използва и UV лампа с цел допълнителна стерилност. Смяна на спалното бельо се извършва двойно по-често от обикновено.

Ограничен достъп

С цел защита и здравна сигурност на нашите пациенти достъпът на външни лица, включително и на роднини на пациентите, са преустановени.
Достъпът на придружители при настаняване на нов пациент се извършва при строго определени правила и с прилагане на предпазни средства.

Промени в графика и инструкции към служителите

Екипите ни са с променен график, с цел удължаване на смените и намаляване на възможността от заразяване извън болницата.
Ежедневно информираме служителите ни да сведат до минимум социалните си контакти и да не посещават мероприятия, на които има струпване на хора.

Бъдете в течение

Тъй като работим в тясно сътрудничество с глобалните и националните власти, за да разберем най-новите съвети и насоки за COVID-19 и да работим с нашите услуги съответно, ще продължим да публикуваме последните актуализации. „Сердика“ е здравна институция, която е в постоянна колегиална връзка с други здравни заведения и сме в готовност да съдействаме с опита си на тях.
Също така ви препоръчваме да ни последвате във Facebook & Instagram за да следите най-новата информация.

От мен и от екипа, благодаря за постоянната ви лоялност. Желаем ви добро здраве и се радваме да сме ви полезни като ви приветстваме в „Сердика“ отново!

Емил Янков
/изпълнителен директор на МБПЛР “Сердика“/