Рехабилитация

Рехабилитацията подпомага възстановяването на двигателните и функционални способности, самостоятелността и здравето на пациенти вследствие на различни заболявания, наранявания или увреждания. В специализирана болница за рехабилитация “Сердика” целим подобряване на движенията, необходими за ежедневния им начин на живот, концентрирайки дейността си върху техните индивидуална нужди и особености. Специфично назначената рехабилитационна програма цели завръщането на пациентите в  дома в добро здраве.

Какво включва и как се назначава?

Рехабилитацията може да включва медицински, физиотерапевтични, мануални, психологически и социални методи за подобряване на физическото и психично състояние, както и на качеството на живот на пациента.  

 

Основен момент при постъпване и настаняване на пациентите в болница за рехабилитация е провеждането на прегледи от лекар физиотарапевт и рехабилитатор, които целят уточняване на медикаментозна терапия и назначаване на рехабилитационен план, съобразен с индивидуалните потребности и нужди. След осъществяване на постоянно наблюдение на пациентите и посещение на клиничен психолог и социален работник, екипът на “Сердика” обръща специално внимание на състоянието и прогреса на всеки поотделно. Доверявайки се на интредисциплинарния подход в долекуването и рехабилитацията на пациентите ни, близките и роднините имат възможност на преминат по – спокойно през трудните моменти и да се справят с ежедневните си ангажименти.

Защо е важна рехабилитацията след операция
Причини, симптоми и лечение на болки в ставите
Кога се нарушават когнитивните умения и как да се възстановят

Ползи от рехабилитацията?

  • По-бързо връщане към нормалния начин на живот на пациента
  • По-добро емоционално състояние и самочувствие за двигателната култура на пациента
  • Обучение на пациента в справяне с ежедневните дейности
  • Подобрение на мускулната сила
  • Подобряване способността на възприятие и адаптация
  • Нормализиране на движенията на тялото
  • Възстановяване на координацията, равновесието и правилната походка
  • Стимулиране на метаболизма и детоксикацията
  • По-дълъг и качествен живот

 

Специализирана болница за рехабилитация “Сердика” разполага с най-високотехнологично оборудваната база, с няколко салона и зони за рехабилитация, в които над 25 специалисти, обучени по международен стандарт, полагат усилия за възстановяването на нашите пациенти. В Болница за рехабилитация „Сердика” предоставяме експертна комплексна рехабилитация.

Зони за рехабилитация

Зона за обучение в ходене и прохождане

Зоната за обучение в ходене и прохождане осигурява разнообразие от упражнения, като се използват различни уреди и техники под наблюдението на специалист. Тук рехабилитираме пациенти с неврологични и ортопедични заболявания, като нашата цел е да постигнем самостоятелност при ходене.

Уреда за рехабилитация
0 +
Вида упражнения
0 +
Преминаващи пациенти годишно
0 +

Зона за възстановяване на двигателните умения

В зоната за индивидуални занимания обръщаме специално внимание на пациенти нуждаещи се от корекция на остатъчен дефицит в моторните функции на тялото. Провеждаме терапия на земя и огледална терапия при пациенти с цел възстановяване на загубените двигателни умения.

От пациентите преминават
0 %
Упражнения и техники
0 +

Зона за електролечение

В зоната за електролечение се третират състояния, свързани с подостра / хронична болка и намалена мускулна сила. Използваме най-съвременната апаратура за физикална терапия. Електролечение се прилага и в болничните стаи, спрямо специфичните нужди на пациентите.То намира широко приложение заедно с кинезитерапевтичния комплекс от упражнение за почти всеки наш пациент.

процедури годишно
0 +
Пациенти годишно
0

Зона за интензивно натоварване

Зоната се използва при пациенти в по-напреднал етап от възстановителния процес. Включва се тренировъчен режим, целящ бързо и ефективно елиминиране на помощните средства за придвижване. Пациентът получава подготовка и професионални насоки за самостоятелна работа, с цел поддържане на постигнатите резултати след изписване. Тук могат да бъдат рехабилитирани и неподвижни пациенти в седяща количка, чрез уред за дозирано електрическо раздвижване на крайниците.

от пациентите преминават
0 %
Вида упражнения
0 +

Зона за баланс, равновесие и правилна походка

В тази зона, под наблюдението на терапевт, се работи за подсилване и коригиране на неправилната стойка и походка на пациентите. Разчитаме на специализирани аналитични, рефлекторни и координационни упражнения, изключително ефективни при състояния след инсулт, гръбначно мозъчни увреди, равновесни дисфункции, тазобедрено и колянно ендопротезиране.

От пациентите преминават
0 %
Вида упражнения
0 +

Научете за техните истории и как им помогнахме.

Свържете се с нас

Искате контакт със собственика?

Имате оплакване или похвала, които искате да споделите директно на собственика на компанията и на никой друг? 

Имате възможност да го направите чрез тази форма за контакт.