Възстановяване и Рехабилитация след оперативно лечение

Рехабилитация след операция винаги е правилното решение, независимо от характера на интервенцията. Добрата лечебна програма, проведена на правилното място и в точното време, води до пълно оздравяване на тялото. Краткият болничен престой след операция не е достатъчен за качествено възстановяване, а в домашни условия възникват редица усложнения. Ние можем да осигурим време и възможности за възобновяване на двигателната и функционална независимост на всеки.

Какви са плюсовете?

Правилното възстановяване след операция е толкова важно, колкото и успеха от самата интервенция.

Част от положителните ефекти на добрата рехабилитационна програма са – намаляване на болката и отока, укрепване на мускулатурата, предотвратяване на усложнения, облекчаване на ежедневните физически дейности, но най-вече ускоряване на оздравителния процес.

Специалистите на „Сердика“ имат за цел да обучат всеки в правилно преодоляване на постоперативния стрес по приятен и неусетен начин.

Какво ще откриете при нас?

Нашата болница предлага персонализиран план за лечение, съобразен с индивидуалните нужди, вида на операцията и всички придружаващи заболявания. Приемаме пациенти на всеки етап от постоперативния период и стартираме програмата в момента на постъпване.

Разполагаме с помощни средства за придвижване, съвременна апаратура и разнообразни зони за рехабилитация. Екипът ни от професионалисти денонощно е на разположение и може да съдейства във всяка ситуация.

Ежедневно следим процеса на възстановяване и актуализираме лечебните програми. Усилията ни са насочени към създаване на комфортна и социална обстановка, повлияване освен на физическото, но и на психо-емоционалното състояние.


През 2018 – над 2000 рехабилитирани пациенти
88 000 + рехабилитационни процедури
144 000 + сестрински и болногледачески процедури
77% възстановяване на функциите
24 дни среден престой