Рехабилитация при заболявания на периферна нервна система

Съвременните рехабилитационни програми, провеждани при радикулити, плексити, дископатии, полиневропатии и др., дават изключителни резултати. Изборът на лечебно заведение в точния момент е ключов за по-бързо и качествено възстановяване. Целим да осигурим живот без болка и ограничаване на вредните за организма медикаментозни терапии.

Какво трябва да знаете?

Употребата на специализирани средства за физио- и механотерапия осигурява надеждно възстановяване на проблемните зони, независимо от основната причина за настъпилата периферна увреда. В съчетание с правилно подбрана лечебна физкултура се цели засилване на слабите мускули и релаксация на по-силните за постигане на мускулен баланс. Дори пациенти с диабетна полиневропатия могат да се възползват от предимствата, които предлага добрата рехабилитационна програма

Как лекуваме?

В „Сердика“ използваме комбинация от апаратна физиотерапия за облекчаване на болката и аеробни упражнения за подсилване на мускулатурата. Изготвяме индивидуална кинезитерапевтична програма за всеки. Процедурите и упражненията се изпълняват системно, винаги в присъствието на специалист.

Нашите рехабилитатори са преминали сертифицирани курсове за ПНМУ (Проприоцептивно нервно мускулно улесняване) методиката, методът Бобат, Кинезиотейпинг и др. Екипът ни ежедневно проследява и оценява прогреса от възстановителната програма и има готовност да реагира при обостряне на неприятните симптоми.

Подобряването на Вашето общо състояние по приятен и неусетен начин е приоритет за нас.


През 2018 – над 2000 рехабилитирани пациенти
88 000 + рехабилитационни процедури
144 000 + сестрински и болногледачески процедури
92% възстановяване на функциите
18 дни среден престой