Рехабилитация след операция на тазобедрена става

Възстановителният период след операция на тазобедрена става е ключов за цялостния успех на интервенцията. Колкото по-рано се започне рехабилитация, толкова по-бързо укрепва ставния апарат. Правилната лечебна програма, проведена на правилното място, осигурява неусетно възвръщане на нормалната двигателна дейност и независимост.

Какви са ползите?

Рехабилитацията подпомага подсилването на мускулатурата около новата (зараснала) става, води до облекчаване на болката и отока, подобрява локалното кръвообращение, като по този начин предпазва от евентуални постоперативни съдови усложнения. Не на последно място – гарантира пълно и качествено възвръщане на нормалната подвижност на ставата.

Възтановяването в домашни условия би отнело значително повече време и неудобства.

Какво предлагаме?

В „Сердика“ имаме дългогодишен опит в лечението на хора, преминали операция на тазобедрена става. Рехабилитацията започва веднага при постъпване в лечебното заведение, след оценка на функционалното състояние. Нашият екип от професионалисти изработва за всеки индивидуален рехабилитационен план, който се изпълнява винаги под наблюдението на специалист. Стартираме с роботизирано раздвижване на крайника и постепенно включваме активни упражнения, като ежедневно проследяваме и оценяваме възстановителния процес. Изготвяме и индивидуални домашни програми за нашите пациенти с цел поддържане на постигнатите резултати. Работим с хора, изправени пред различни условия. Целта ни е качествено възстановяване на важните за Вас функционални способности.

ВИЖТЕ НАШИТЕ ЗОНИ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ!!


През 2018 – над 2000 рехабилитирани пациенти
88 000 + рехабилитационни процедури
144 000 + сестрински и болногледачески процедури
89% възстановяване на функциите
20 дни среден престой