Рехабилитация при травми на главата и гръбнака

Рехабилитацията след травми на Централната нервна система (глава и гръбначен стълб) е ключът към качественото възстановяване. Съвременните програми предоставят уникални възможности. Изборът на правилно лечебно заведение и навременно проведената терапия дават голям шанс за успешно оздравяване на тялото и духа. Независимо от типа травма, можем да помогнем на всеки отново да вземе контрол над живота си.

Кое е важно?

Коректната оценката на функционалното състояние е първата стъпка към изготвяне на ефективна лечебна програма. В „Сердика“ използваме международна скала, която ни информира за индивидуалните възможности на всеки.

Взимаме под внимание не само основното травматично увреждане, но и общото състояние на организма. Лечебните ни програми са оптимизирани спрямо всяка особеност от страна на пациента.

Системно контролираме напредъка от рехабилитацията, това ни осигурява по-добри резултати в по-кратък срок.

Какво ще откриете при нас?

Професионалистите на „Сердика“ са сертифицирани за работа с редица лечебни методи (Проприоцептивно нервно мускулно улесняване, Бобат, Кабат) и съвременна апаратура. Изготвят се индивидуални рехабилитационни програми, включващи електростимулации, кинезитерапия и при необходимост физиотерапия. Всички видове процедури и специфични упражнения се осъществяват единствено в присъствието на специалист.

При нас ще откриете Екзоскелет от най-ново поколение, който осъществява роботизирана рехабилитация и предлага максимална асистенция по време на възстановителния процес.Целим да достигнете възможно най-високо ниво на физическа, функционална и когнитивна независимост. Желанието на пациентите за възстановяване ни мотивира да създаваме все по-нови и по-достъпни начини това да се случи.


През 2018 – над 2000 рехабилитирани пациенти
88 000 + рехабилитационни процедури
144 000 + сестрински и болногледачески процедури
75% възстановяване на функциите
38 дни среден престой